Dječji fašnik garantira dobru zabavu

Dječji fašnik garantira dobru zabavu
     

Više od 2.500 djece iz vrtića i osnovnih škola te onih starijih iz srednjih škola predstavit će se tijekom dva fašnička vikenda na Dječjem fašniku.

 
     

Već u petak, 17. veljače, oko 18:30 sati na glavnom gradskom trgu predstavit će se maskirane grupe samoborskih srednjoškolaca iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Srednje strukovne škole, Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole te Centra Lug.


Prvog fašničkog vikenda, u subotu, 18. veljače na Trgu Fašničkih velikana (glavni gradski trg) nastupit će gostujuće grupe iz Zagreba i okolice, a u nedjelju, 19. veljače 10:20 nastupaju Dječji zborovi Pikići i Samoborček, a od 11 sati kreće povorka dječjih vrtića, dok od 12:30 počinje predstava Maša i prijatelji Balansovih plesnih grupa . Na Trgu Srakinih mališana (tj. Trgu Matice hrvatske kod kina) u subotu i nedjelju od 10 do 17 sati u Maloj dvorani kina održavat će se JumpingClay radionice i predstave Laboratorija zabave, dok će se na pozornici od 10 sati odvijati predstave Šarenog svijeta i Udruge Antuntun. U 11 će sati u kino dvorani biti prikazan Lego movie. Na klizalištu će se u subotu, 18. veljače, u organizaciji KHL Srake odvijati sad već tradicionalne fašničke sportske discipline Metloboj i Krafling, od 15:30 sati.


Drugog fašničkog vikenda, u subotu 25. veljače,  na Trgu Fašničkih velikana od 10 sati predstavit će se gostujuće dječje grupe, dok u 11 sati na Trgu Srakinih mališana starta Srakotrk, orijentacijska utrka po centru Samobora u organizaciji OK Japetić. U nedjelju, 26. veljače, program Dječjeg fašnika sadrži nastup Dječjeg zbora Smješak od 10:40 te od 11:00 sati maskiranu povorku grupa osnovnih škola. Djeca i odrasli potom će od 13 sati moći uživati u nastupu Cirkuske udruge Razbibriga. Također, i drugog fašničkog vikenda na Trgu Srakinih mališana od 10 do 17 sati odvija se program JumpingClay radionica i predstave Laboratorija zabave u Maloj dvorani Galerije Prica, te predstave Šarenog svijeta i Udruge Antuntun na maloj pozornici od 10 sati. U 11 sati u kino dvorani bit će prikazan dječji film Anka Brazilijanka.