Princ Fašnik preuzeo ključeve Samobora i proglasio Fašničku republiku

Princ Fašnik preuzeo ključeve Samobora i proglasio Fašničku republiku
     

Točno u 13 sati gradonačelnik Samobora Krešo Beljak predao je ključeve grada Princu Fašniku, Sraki, Sudcu i Fiškalu, prepustivši im vlast u slobodnoj Fašničkoj republici.

 
     

Subotnje poslijepodne obilježilo je službeno otvorenje 191. Samoborskog fašnika koje je započelo u 13 sati na glavnoj fašničkoj pozornici na Trgu Fašničkih velikana. Početak ceremonije otvorenja označio je dolazak povorke, SUDAR Percussion Ensemble, te je uslijedila predaja ključeva grada od strane gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka i proglašenje Slobodne Fašničke Republike. Ključeve grada preuzeo je Princ Fašnik koji je već s prvim trenucima Fašničke republike donio nove zakone i predstavio modele vlasti po kojima će vladati punih 12 dana uz pomoć samoborskih likova Srake, Sudca i Fiškala.

 

Nakon svečanog otvorenja, nastavljen je bogat subotnji program 191. Samoborskog fašnika. Tako je u 15 sati na klizalištu (bivša vojarna Taborec) održana revijalna utakmica između IHK Munje Novi Zagreb i KHL Srake te nezaobilazni metloboj, hokej s metlama u kojem su uživale različite generacije i obitelji te krafling, boćanje s demižonima koje je privuklo sve ljubitelje dobre kapljice. Nakon sportskih aktivnosti na klizalištu, zabava će se ponovo preseliti na glavnu pozornicu  će okupirati plesni studio Bailatino sa svojim plesnim showom, nakon kojih slijedi nastup Stand up komičara iz Studia smijeha te nastup glazbenih bendova i izbor najboljih maski.


 
Finale subotnjeg programa obilježit će nastup grupe Psihomodo pop powered by Arena Centar kada se na Trgu fašničkih velikana ponovo očekuje veliki broj maskiranih posjetitelja, ali i zaljubljenika u dobre glazbene ritmove. Nema sumnje da će i subotnja večer uz Psihomodo pop donijeti u Samobor vrhunski koncert i osigurati još jednu nezaboravnu noć 191. Samoborskog fašnika.