Psihomodo Pop odličnim nastupom zapalio Trg Fašničkih velikana

Psihomodo Pop odličnim nastupom zapalio Trg Fašničkih velikana
     

Princ Fašnik konačno je preuzeo ključeve grada, Fašnička republika zaživjela je u svom punom sjaju, a Samoborci su još jednom pokazali koliko njeguju tradiciju i vrijednost Samoborskog fašnika

 
     

Bogat subotnji program drugog dana 191. Samoborskog fašnika obilježila su mnogobrojna događanja, veliki broj maskiranih likova, ali vrhunac su bili službeno otvorenje, proglašenje Fašničke republike i veliki koncert Psihomodo popa na Trgu Fašničkih velikana. Poznati hitovi ovog kultnog hrvatskog rock sastava ugrijali su atmosferu na trgu, ali pokazali da Samoborci prepoznaju prave glazbene vrijednosti i da ni loše vrijeme ne može utjecati na pozitivne vibracije koje se vezuju uz Samoborski fašnik. Upravo zato Davor Gobac i njegov bend pružili su im nezaboravan koncert u kojem nije bilo vremena za predah i u kojem je publika zdušno pjevala svaku pjesmu i puna dva uživala u neumornom ritmu Psihomodo popa.  

 

Subotnji program 191. Samoborskog fašnika započeo je rano, već u 10 sati ujutro, nastupima Dječjih gostujućih grupa, koje su na Trgu Fašničkih velikana održale svoje glazbene nastupe, ali i lijepe plesne koreografije. Tako su između ostalog svoje maske, ali i svoj program predstavili Dječji vrtić Tintilinić, Dječji vrtić Maksimir, Dječji vrtić Tratinčica, Bambi Kids, Plesni klub Point, Društvo naša djeca Osmijeh, Dječji zbor Zagrebački anđeli te Lea Bićanić koja je oduševila sve prisutne svojim odličnim glazbenim nastupom. Uz program na glavnoj pozornici puno događanja u subotnje jutro dešavalo se i na Trgu Srakinih mališana te u maloj dvorani Galerija Prica gdje se održavala predstava Šareni svijet, ali i JumpingClay radionice te je bilo organizirano gledanje popularnog dječjeg filma Lego Movie u Kino dvorani. 

 

Vrhunac drugog dana 191. Samoborskog fašnika uslijedio je u 13 sati na glavnoj fašničkoj pozornici na Trgu Fašničkih velikana kada je započelo i službeno otvorenje fašnika. Početak ceremonije otvorenja označio je dolazak povorke, SUDAR Percussion Ensemble, te je uslijedila predaja ključeva grada od strane gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka i proglašenje Slobodne Fašničke Republike. Ključeve grada preuzeo je Princ Fašnik koji je već s prvim trenucima Fašničke republike donio nove zakone i predstavio modele vlasti po kojima će vladati punih 12 dana uz pomoć samoborskih likova Srake, Sudca i Fiškala.

 

Nakon svečanog otvorenja, nastavljen je bogat subotnji program 191. Samoborskog fašnika. Tako je u 15 sati na klizalištu (bivša vojarna Taborec) održana revijalna utakmica između IHK Munje Novi Zagreb i KHL Srake te nezaobilazni metloboj, hokej s metlama u kojem su uživale različite generacije i obitelji te krafling, boćanje s demižonima koje je privuklo sve ljubitelje dobre kapljice. Nakon sportskih aktivnosti na klizalištu, zabava je ponovo preselila na glavnu pozornicu  gdje su svi okupljeni mogli uživati u plesnim koreografijama plesnog studija Bailatino nakon kojih su svoj nastup imali samoborski glazbeni bendovi te je održan izbor najboljih maski.