Fašničko poslijepodne u znaku mjesnih odbora

Fašničko poslijepodne u znaku mjesnih odbora
     

Nedjeljno jutro Samoborskog fašnika obilježio je dječji program i povorke dječjih vrtića, da bi poslijepodne bilo rezervirano za povorku mjesnih odbora i Grobničke dondolaše

 
     

 Nepregledan broj dječjih maski, nastup dječjih zborova, predstava za najmlađe i povorka dječjih vrtića obilježili su jutro trećeg dana 191. Samoborskog fašnika. Završetkom dječjeg programa glavnu pozornicu okupirale su maskirane obitelji, koje su se borile za najbolje obiteljske maske.  Uslijedio je nastup tamburaškog sastava Skoro frajeri koji su zagrijali publiku za najvažniji dio nedjeljnog poslijepodneva. Tako su se nešto prije 15 sati na glavnu pozornicu Samoborskog fašnika popeli Grobnički dondolaši, predstavljajući svoju bogatu tradiciju maskiranja i maske koje su prepoznatljive u svakom dijelu Hrvatske. 

 
Vrhunac nedjelje i trećeg dana 191. Samoborskog fašnika uslijedio je kada je krenula povorka mjesnih odbora i alegorijskih kola u kojoj su sudjelovali: Gradska četvrt Južno naselje/Giznik – Anindol, Mjesni odbor Vrbovec te Mjesni odbor Domaslovec. Mjesni odbori pokazali su najbolje od svojih maski, ali i običaja po kojima su poznati u samoborskom kraju. Nakon maskiranih povorki mjesnih odbora, na glavnoj pozornici došlo je vrijeme za smijeh i puno humora u režiji Studija smijeha dok će ostatak nedjelje obilježiti bogati zabavno – glazbeni program.