Raspjevani dječji zborovi i popularni Srakotrk

Raspjevani dječji zborovi i popularni Srakotrk
     

Glavnu pozornicu Samoborskog fašnika okupirala je dječja pjesma, a ljubitelji sportskog adrenalina okušali su se u orijentacijskom trčanju kroz samoborske ulice.

 
     

Deveti dan 191. Samoborskog fašnika započeo je malo iza 10 sati, kada su se na pozornicu popele Dječje gostujuće grupe i predstavile svoje glazbene, ali i koreografske programe. Na Trgu Fašničkih velikana pjesmom i plesom sve prisutne zabavili su: Dječji zbor Čarobni zvuci, Dječji vrtić Mali talenti, Dječji zbor Kikići i genijalci, Dječji zbor Medenjaci, Klub mažoretkinja Unity S, Dječji zbor Slavuji te Plesni klub Point. Djeca i njihovi voditelji, ponovo su pokazali zaigrane i zanimljive programe, ali i sve čari dječje mašte koja na Samoborskom fašniku uvijek dobije dodatnu dimenziju.

 

Paralelno s glazbenim događanjima na Trgu Fašničkih velikana, oni malo odvažniji, željni sportskog nadmetanja sudjelovali su u SRAKOTRKU, orijentacijskoj utrci koja je organizirana u suradnji s Orijentacijskim klubom Japetić. Mladi natjecatelji trebali su pokazati spretnost i kroz samoborske ulice proći sve orijentacijske točke i u što kraćem vremenu doći do cilja. Čak 300 prijavljenih natjecatelja u nekoliko kategorija pokazalo je koliko je SRAKOTRK važan dio Samoborskog fašnika, ali i da je sportsko nadmetanje nezaobilazni dio programa, tijekom trajanja Fašničke republike.

 
Subotnje jutro uz glazbeni program i SRAKOTRK obilježilo je i puno drugih događanja za najmlađe, pa su djeca mogla pokazati kreativnost u JumpingClay radionicama, uživati u Dječjim predstavama i radionicama u organizaciji Laboratorija zabave, predstavama Udruge Antuntun, i u dječjem filmu Anka (Brazilijanka) koji se od 11 sati prikazivao u samoborskoj kino dvorani.