Opća opasnost zatvorila drugu fašničku subotu

Opća opasnost zatvorila drugu fašničku subotu
     

Popularni slavonski sastav pokazao se kao odličan mamac za samoborsku publiku koja je uživala u dobroj atmosferi i pozitivnoj energiji koja je trajala od samog početka koncerta.

 
     

Hard rock ritmovi odzvanjali su Trgom Fašničkih velikana, a publika je neumorno pjevala uz županjski sastav Opću opasnost i pokazala da jednako dobro reagira na sve žanrove glazbe. Koncert prepun energije svojstven za Opću opasnost prenio se i na posjetitelje 191. Samoborskog fašnika koji su dočekali subotnju večer i koncert koji je bio vrhunac 9 dana slobodne Fašnike republike. Različite generacije u svakom su trenutku vjerno pratile i pjevale najpoznatije hitove ovog popularnog slavonskog benda, koji je bio vrhunac još jednog nezaboravnog fašničkog dana u Samoboru.

Subota je na Samoborski fašnik ponovo donijela puno zanimljivih događanja, a sve je započelo malo iza 10 sati, kada su se na pozornicu popele Dječje gostujuće grupe: Dječji zbor Čarobni zvuci, Dječji vrtić Mali talenti, Dječji zbor Kikići i genijalci, Dječji zbor Medenjaci, Klub mažoretkinja Unity S, Dječji zbor Slavuji te Plesni klub Point i predstavile svoje zanimljive fašničke programe.  Paralelno s glazbenim događanjima na Trgu Fašničkih velikana, oni malo odvažniji, željni sportskog nadmetanja sudjelovali su u SRAKOTRKU. Orijentacijskoj utrci koja je organizirana u suradnji s Orijentacijskim klubom Japetić, a 300 prijavljenih natjecatelja u nekoliko kategorija pokazalo je koliko je SRAKOTRK važan dio Samoborskog fašnika, ali i da je sportsko nadmetanje nezaobilazni dio programa, tijekom trajanja Fašničke republike.
 
Subotnje jutro uz glazbeni program i SRAKOTRK obilježilo je i puno drugih događanja za najmlađe, pa su djeca mogla pokazati kreativnost u JumpingClay radionicama, uživati u Dječjim predstavama i radionicama u organizaciji Laboratorija zabave, predstavama Udruge Antuntun, i u dječjem filmu Anka (Brazilijanka) koji se prikazivao u samoborskoj kino dvorani.

Popodnevi sati bili su rezervirani za one malo, pa su se na glavnu fašničku pozornicu redom penjali: Kulturno umjetničko društvo Sveti Andrija iz Svete Nedjelje koje je svojim satiričnim igrokazom oduševilo posjetitelje fašnika i kroz puno smijeha održalo svoj program. Zatim je  gostujuće nastupe nastavila gusarska grupa iz Župe Dubrovačke, predstavivši u Samoboru svoju bogatu tradiciju maskiranja da bi atmosferu dodatno svojim nastupom zagrijale trbušne plesačica iz Udruge orijentalnog plesa Zuzana. Poslijepodnevne sate obilježili su nastup benda Kreativni nered i nastupa komičara iz Stand up by Studio smijeha da bi u 18 sati odličan glazbeno – scenski nastup održala međunarodna Erasmus grupa, Carnival of cultures u kojoj se 45 mladih iz sedam država Europe predstavilo Slobodnoj fašničkoj republici Samobor.
 
Nedjelja će baš poput subote biti bogata događanjima i odličnim  programom. U 10:40 na glavnoj pozornici svoj nastup imat će Dječji zbor Smješak i Dječji zbor Zagrepčanke i dečki, nakon čega će uslijediti povorka osnovnih škola u kojima sudjeluju osnove škole: Bogumil Toni, Milan Lang, Mihael Šilobod, Rude i Samobor. Poslijepodnevni sati nedjelje rezervirani su za izbor maskiranih obitelji te za Cirkusku udrugu Razbibriga koja će nastupiti u 13:15 sati. U 14 sati samoborskoj publici predstavit će se tamburaški sastav Od sumraka do zore, dok će u 15 sati krenuti povorka mjesnih odbora i alegorijskih kola u kojoj će biti: Mjesni odbor Hrastina, Mjesni odbor Celine, Mjesni odbor Rude i Mjesni odbor Podvrh. Nakon povorki uslijedit će kombinacija glazbeno zabavnog programa u kojem će se izmjenjivati stand up komičari Studija smijeha te tamburaški sastav Od sumraka do zore koji će svojim glazbenim nastupom i zaključiti 10 dan, 191. Samoborskog fašnika.
 
Uz bogati program na glavnom Fašničkom trgu, nedjelja opet donosi puno zabave na Trgu Srakinih mališana, pa najmlađe očekuju JumpingClay radionice, Dječje predstave i radionice u organizaciji Laboratorija zabave, predstave Udruge Antuntun, filmska matineja u kino dvorani, dok će glazbenim nastupom sve prisutne zabavljati Mate Grgat i Klapa Cromatica.