Dječji zborovi i povorka osnovnih škola za zadnji dan Dječjeg fašnika

Dječji zborovi i povorka osnovnih škola za zadnji dan Dječjeg fašnika
     

I danas raspjevano jutro i veliki broj maskiranih osnovnoškolaca.

 
     

Već u 10 sati Trg Fašničkih velikana počeo se puniti ponosnim roditeljima, ali i mnogobrojnim posjetiteljima koji su s nestrpljenjem čekali početak još jednog raspjevanog dječjeg fašnika u slobodnoj Fašničkoj republici. Pozornicu su tako od ranog jutra okupirali dječji zborovi Smješak te Zagrepčanke i dečki koji su pokazali zavidne pjevačke mogućnosti te svojim pjesmama i programima razbudili i rasplesali sve koji su uživali u lijepom i sunčanom fašničkom jutru. Dok su najmlađi publiku zabavljali pjevanjem, oni malo stariji čekali su svoj trenutak da kroz povorku pokažu kakve su maske i koreografije pripremili za 191. Samoborski fašnik.

U povorci koja je startala u 11 sati sudjelovale su osnovne škole: Bogumil Toni, Milan Lang, Mihael Šilobod, Rude i Samobor te su od prvog do posljednje trenutka izazvale oduševljenje prepunog Trga Fašničkih velikana koji su uistinu imali priliku uživati u čitavoj plejadi prekrasnih maski. A dječji fašnik uz središnji trg, imao je i puno događanja na Trgu Srakinih mališana gdje su djeca uživala u JumpingClay radionicama,  predstavama u organizaciji Laboratorija zabave i  Udruge Antuntun te filmskoj matineji u samoborskoj kino dvorani. 

Poslijepodnevni sati nedjelje rezervirani su za izbor maskiranih obitelji te za Cirkusku udrugu Razbibriga koja će nastupiti u 13:15 sati. U 14 sati samoborskoj publici predstavit će se tamburaški sastav Od sumraka do zore, dok će svojevrsni vrhunac popodnevnog programa biti u 15 sati kada će krenuti povorka mjesnih odbora i alegorijskih kola u kojoj će biti: Mjesni odbor Hrastina, Mjesni odbor Celine, Mjesni odbor Rude i Mjesni odbor Podvrh. Nakon povorki uslijedit će kombinacija glazbeno zabavnog programa u kojem će se izmjenjivati stand up komičari Studija smijeha te tamburaški sastav Od sumraka do zore koji će svojim glazbenim nastupom i zaključiti deseti dan, 191. Samoborskog fašnika.