Fašnik

Fašnik
   

Samoborski fašnik jedna je od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj te 2014. godine bilježi 188. godinu održavanja.

podijeli sa ekipom
   

Grad Samobor 21. veljače 2014. godine postaje ponovno Fašnička republika te brojnim fašničkim događanjima čuva stoljetnu tradiciju održavanja ove danas moderne manifestacije.

U duhu tradicije Samoborskog fašnika brojni umjetnici na satiričan i sebi svojstven način osvrnut će se na aktualnu društveno – političku situaciju u gradu i državi.

Samoborski fašnik, 188. po redu, tradicionalno završava na pokladni utorak, 4. ožujka 2014. godine, kada osudom Princa Fašnika i paljenjem njegove lutke osiguravamo da godina pred nama bude bez negativnih utjecaja.

U svakodnevnim događanjima od jutra do kasnih večernjih sati, od 21. veljače do 4. ožujka očekujemo sudjelovanje 3300 djece iz škola i vrtića, 800 članova mjesnih odbora i njihovih alegorijskih kola te 1000 sudionika karnevalskih skupina iz cijele Hrvatske. I ove godine, uz tradicionalni program na Trgu kralja Tomislava, s fašničkom princezom Srakom, Princem, Fiškalom i Sucem, posjetitelje očekuju programi na nekoliko lokacija, program uličnih zabavljača, tabori mjesnih odbora i KUD-ova, poseban program za mlade, radionice za djecu, kao i brojna druga događanja. Budite i vi dio Samoborske Fašničke Republike!

neke fašničke fotke