Fašnik

Fašnik
   

Samoborski fašnik jedna je od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj.

podijeli sa ekipom
   

Grad Samobor 6. veljače 2015. godine postaje ponovno Fašnička republika te brojnim fašničkim događanjima čuva stoljetnu tradiciju održavanja ove danas moderne manifestacije.

U duhu tradicije Samoborskog fašnika brojni umjetnici na satiričan i sebi svojstven način osvrnut će se na aktualnu društveno – političku situaciju u gradu i državi.

Samoborski fašnik, 189. po redu, tradicionalno završava na pokladni utorak, 17. veljače 2015. godine, kada osudom Princa Fašnika i paljenjem njegove lutke osiguravamo da godina pred nama bude bez negativnih utjecaja.

U svakodnevnim događanjima od jutra do kasnih večernjih sati, od 6. do 17. veljače očekujemo sudjelovanje više od 3000 djece iz škola i vrtića, 800 članova mjesnih odbora i njihovih alegorijskih kola te 1000 sudionika karnevalskih skupina iz cijele Hrvatske. I ove godine, uz tradicionalni program na Trgu kralja Tomislava, s fašničkom princezom Srakom, Princem, Fiškalom i Sucem, posjetitelje očekuju programi na nekoliko lokacija, program uličnih zabavljača, tabori mjesnih odbora i KUD-ova, poseban program za mlade, radionice za djecu, kao i brojna druga događanja. Budite i vi dio Samoborske Fašničke Republike!

neke fašničke fotke